Americké akcie dopoledne mírně klesly

08.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. října (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne mírně klesly, protože investoři zaujali opatrný postoj před vlnou hospodářských výsledků za třetí čtvrtletí. Emise ropných firem šly dolů s cenami ropy.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času snížil o čtvrt procenta na 14.028,8 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se v 18 hodin SELČ snížil o pětinu procenta na 2775,2 bodu.

Varování před horšími čtvrtletními výsledky hospodaření zveřejnila logistická společnost Ryder Systems, která také pronajímá nákladní auta. Jako důvod uvedla zpomalující se hospodářský růst. Zpráva dolehla na akcie firem z přepravního sektoru a emise Ryder Systems spadla o více než sedm procent.

Průměr přepravních firem agentury Dow Jones, který Ryder zahrnuje, klesl o procento. Tento dílčí index se přitom považuje za jeden z ukazatelů celkového trendu v ekonomice. Vlnu čtvrtletních výsledků spustí v úterý hliníkárenský gigant Alcoa, který je součástí Dow Jonesova indexu.

"Na trhu je málo temperamentu," shrnul analytik společnosti Knight Equity Markets. "Znamená to, že jsou lidé ochotni pouze stát stranou a čekat, jak Alcoa zahájí výsledkovou sezónu," citovala ho agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK