ÚOHS povolil prodej firmy Vekra majiteli Othermu

09.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 9. října (ČTK) - Výrobce oken Vekra může koupit majitel konkurenčního jihočeského závodu Otherm. Fúzi Vekry s firmou Window Holding Czech, za níž stojí lidé z vedení brokerské společnosti Wood & Company, povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Spojení nepoškodí český trh, řekl mluvčí úřadu Kristián Chalupa.

V čele Window Holding Czech figurují Jan Sýkora, Vladimír Jaroš a Lubomír Šoltýs z Wood & Company, druhého největšího obchodníka s akciemi na pražské burze. Kupní smlouva má ještě řadu odkládacích podmínek, převody podílů by ale mohly být dokončeny letos na podzim, uvedl dnes jednatel Vekry Zdeněk Brothánek.

Vekra s 550 zaměstnanci a ročními tržbami kolem miliardy korun vyrábí v centrále v Lázních Toušeň, ve Staré Pace a Velkém Meziříčí. Loni dosáhla zisku 112,8 milionu korun, tržby překročily stejně jako v roce 2005 miliardu.

Letos v dubnu přinesla Mladá fronta Dnes zprávu, že o 51 procent v podniku má zájem francouzská společnost AB Fenetres. Z transakce ale sešlo. Francouzi koupili pouze padesátiprocentní podíl v konkurenční tuzemské firmě AQ Okna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK