AAA Auto jedná o společném autobazaru v Rusku

09.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. října (ČTK) - Největší středoevropská síť autobazarů AAA Auto vyjednává s největším ruským prodejcem aut Rolf Group o založení společného podniku, který by v Rusku provozoval prodejní síť s ojetými vozy. Podle informací ČTK jednali zástupci Rolf Group včetně majitele Sergeje Petrova v Praze s majitelem AAA Anthonym Dennym.

Vstup do Ruska právě formou společného podniku označil již dříve Denny s ohledem na místní specifika za nejvíce pravděpodobný.

"Rusko je pro nás určitě zajímavý trh, kde nyní jednáme s několika dealerskými organizacemi," řekl ředitel komunikace AAA Vladan Crha. Dnešní schůzku ale nechtěl komentovat. "Jednáme s více skupinami a k jednotlivým jednáním se nebudeme vyjadřovat," dodal.

AAA Auto nyní působí vedle českého a slovenského trhu ještě v Maďarsku, Rumunsku a Polsku. Podle dřívějších informací chce dále expandovat právě do Ruska a na Ukrajinu, ale také do Srbska, Bulharska a Turecka. Kvůli expanzi firma prodala investorům 28 procent svých akcií v hodnotě přes miliardu korun.

Autobazary AAA loni prodaly 62.000 aut, letos by to mělo být o 20.000 více. Nyní má síť čtyři desítky poboček a do konce roku hodlá otevřít dalších deset.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK