Banky pomáhají Čechům financovat vánoce

15.11.2007 | , Finance.cz
ÚVĚRY A PŮJČKY


Vánoce už nejsou jen svátky klidu a pohody. Dnes jim dominují vánoční dárky, kterých svým blízkým pořizujeme rok od roku stálevíce a nákladnějších. Ufinancovat tyto nákupy je pro řadu rodin stále obtížnější a banky jim tak vycházejí vstříc svou akční produktovou nabídkou.

Téma týdne: Vánoční dárky od finančních institucí

Přestože kolem nich panuje stále větší shon a stres, jsou Vánoce stále tím krásným obdobím, na které se drtivá většina lidí těší celý rok. V přímém protikladu je k tomu však období předvánoční. Reklama na různé akce či výrobky na nás útočí ze všech stran, města a obchody jsou plné lidí a my stále nemáme nakoupené dárky pro své blízké. Kdo z nás by tuto situaci neznal? Prostě předvánoční stres se vším všudy. Jedním z nejožehavějších problémů, který řada z nás před vánoci musí řešit, je kde na vánoční dárky vlastně vzít? Velice lákavou možností je půjčit si na úvěr nebo využít nákupu na splátky. Těchto možností využívá v posledních letech stále více lidí. Banky a splátkové společnosti si to dobře uvědomují a snaží se na své produkty tyto potencionální zákazníky nalákat formou různých akčních nabídek a výhod. Pojďme se tedy podívat, jaké akce pro nás banky přichystaly na letošní rok.

VOLKSBANK


Půjčka VÁNOČKA - Od 26. listopadu do 16. prosince 2007 bude, stejně jako loni, v nabídce všech VolksbankShopů v obchodních domech Kaufland speciální nabídka neúčelového spotřebitelského úvěru „Půjčka VÁNOČKA“. Úvěr je neúčelový a je nabízen ve výši 25 000 Kč, 40 000 Kč a 50 000 Kč se splatností 72 měsíců. Úvěr je nabízen jak novým, tak i stávajícím klientům VolksbankShopů. Výhody uvěru je vyplacení v hotovosti (při založení Aktiv konta PLUS), poskytnutí bez ručitele a uvedení účelu a nulové vstupní poplatky, když podání i vyřízení žádosti o úvěr žádosti je zdarma. Ke každé žádosti o tento produkt dostane klient navíc dárek s vánoční tématikou – čerstvě upečenou vánočku.

Malá hypotéka - Od 1.10.2007 rozšířila Volksbank nabídku úvěrových produktů ve VolksbankShopech v obchodních domech Kaufland o hypoteční úvěr s názvem "Malá hypotéka“. Parametry této hypotéky jsou srovnatelné s nabídkou hypoték klasických poboček banky, ale mají některá specifika - výše úvěru 200.000 až 2 milióny Kč, vedení běžného účtu zdarma, financování až do výše 100 % tržní ceny nemovitosti a splatnost až na 30 let. Na tuto hypotéku se vztahuje akční nabídky, když od 1.10. do 31.12.2007 pro všechny úspěšné žadatele o hypotéku sleva 1 000 Kč ze zpracovatelského poplatku a dárek.

Kreditní karta VISA Classic - Kreditní karta Volksbank je nabízena na 1 rok zdarma.

BAWAG BANK


Spotřebitelské úvěry (jak standardni neúčelový, tak i tzv. IQ půjčka) – vztahuje se na ně akce bez poplatku za poskytnutí úvěru, která platí až do 31.12.2007. Poplatek normalně čini 1% z poskytnuté částky. Úvěry jsou poskytovány ve výši 20.000 - 500.000 Kč, se splatností 12 - 72 měsíců a bez ručitele.

Kreditní karty – banka nabízí akci vrácení ročního poplatku za kartu v případě minimalniho obratu na kartě. Pokud utratíte s kreditní kartou BAWAG Bank během prvních 2 měsíců od otevření účtu částku min. 3 000 Kč, vrátíme vám banka první roční poplatek za její vedení. Roční poplatek za vedení karty v dalších letech nební účtován, pokud za 12 předchozích měsíců klient utratít kreditní kartou BAWAG Bank částku minimálně 45 000 Kč.

RAIFFEISENBANK


Rychlá půjčka – banka si pro předvánoční období připravila novinku ve formě poukazu na slevu v Siko koupelny. Ke každé Rychlé půjčce tak klient získá poukaz na slevu 15% v Siko koupelny.

ČESKÁ SPOŘITELNA


Půjčka České spořitelny – neúčelový hotovostní úvěr na který se vztahuje předvánoční nabídka České spořitelny. Ta je i letos založena na akčních splátkách - například 888 Kč u úvěru 50 tisíc nebo 1222 Kč u úvěru 70 tisíc korun. Akční splátky se vztahují k době splácení 7 let. Při využití těchto splátek klienti na úvěru přeplatí přibližně tolik jako u době splácení 5 let, přičemž výše měsíčních splátek je o téměř 30 % nižší a méně tak zatíží rodinný rozpočet.

GE MONEY BANK


Expres půjčka - V rámci podzimní nabídky Expres půjčky GE Money Bank klientům nabízí odložení první splátky až o 3 měsíce. V předvánočním čase tak klienti mohou ušetřit rodinný rozpočet od dalších výdajů a začít splácet až po Novém roce. Podzimní nabídka GE Money Bank také garantuje výhodnou měsíční splátku pro úvěry v hodnotě 60, 70 a 100 tisíc Kč. GE Money Bank u těchto půjček snížila úrokovou sazbu a zároveň prodloužila dobu splatnosti až na 84 měsíců. Podzimní kampaň GE Money Bank na Expres půjčky je platná pro úvěry, o které klienti zažádají do 31. prosince 2007.

Nabídka Půjček v akci:

  • Expres půjčka ve výši 60 000 Kč se splatností 84 měsíců a garantovanou měsíční splátkou 1111 Kč
  • Expres půjčka ve výši 70 000 Kč se splatností 84 měsíců a garantovanou měsíční splátkou 1222 Kč
  • Expres půjčka ve výši 100 000 Kč se splatností 84 měsíců a garantovanou měsíční splátkou 1666 Kč


Dárky od finančních institucí

    Vánoce se nezadržitelně blíží a tak přichází ten správný čas pro každoroční bonusy, slevy a dárky. Nejinak je tomu u finančních institucí. Přečtěte si v naší pravidelné rubrice finančních tipů a triků, co nabízí stavební spořitelny, pojišťovny, banky nebo splátkové společnosti

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚVĚRY A PŮJČKY