VERZE 2-Škoda Auto letos zdvojnásobí produkci v Indii

09.01.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


(přidává citáty,...

...souvislosti)

NAI Škoda Auto předpovídá, že výrobní kapacita v Indii se letos zdvojnásobí na 30.000 vozů, a dodala, že ke zvýšení produkce přispěje model Fabia.

Škoda nemá v Indii vlastní výrobní provoz, auta sestavuje na místě zejména z dovezených dílů.

Za devět měsíců do prosince Škoda prodala v Indii 9308 vozů, přičemž celkový objem tamního trhu činil za dané období 1,1 milionu aut.

Automobilka na indický trh dodává modely Fabia a Octavia, druhý jmenovaný rovněž ve verzi Combi. Za devět měsíců do prosince automobilka prodala 752 vozů Fabia.

"Růst na trhu se odehrává v segmentech s nižšími cenami, tak jsme nabídli fabii... Prodává se za 50 procent ceny ostatních našich modelů, takže je to ohromná příležitost," řekl předseda představenstva Reinhard Jung.

"V roce 2008 zvýšíme kapacitu téměř na 30.000."

Zaměření na menší modely zapadá do strategie směřující k tomu, aby Škoda Auto zvýšila podíl na indickém trhu.

Automobily kratší než 4 metry představují dvě třetiny trhu v Indii a jejich prodej by měl podle očekávání do roku 2010 stoupnout na 2 miliony s tím, jak porostou příjmy střední třídy.

"Fabia by v budoucnu mohla tvořit 50 procent celkového objemu naší produkce," řekl Jung a dodal, že napříště by téměř polovina součástek tohoto modelu mohla pocházet z místních zdrojů.

Stoprocentním vlastníkem mladoboleslavské automobilky je Volkswagen <VOWG.DE>.

[DILLÍ/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK