Wall Street uzavřel níž po zklamání z Intelu

17.01.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké burzy ve středu klesly a širší index S&P 500 uzavřel seanci nejníž za 14 měsíců poté, co Intel <INTC.O> vykázal...

...neuspokojivý výhled i tržby.

Chabé výsledky Intelu, největšího světového výrobce mikroprocesorů, vyšly v úterý večer v závěsu za údaji o slabých maloobchodních tržbách, neutěšenými výsledky bank a řadou dalších ukazatelů, jež naznačily, že americká ekonomika možná stojí na pokraji recese.

Investoři se již druhým dnem zbavovali také akcií firmy Apple <AAPL.O>, když výrobce iPodů nedokázal na své přehlídce Macworld nadchnout novými produkty.

Středeční seance byla nicméně velmi volatilní a index blue chips Dow Jones rostl a zase klesal až o 100 bodů s tím, jak investoři skupovali oslabené bankovní tituly.

Banka JPMorgan Chase & Co <JPM.N> totiž vykázala navzdory tísni na úvěrovém trhu čtvrtletní zisk i relativně mírné odpisy [ID:nSCH644302].

"Intel trh rozladil," řekl Peter Kenny ze společnosti Knight Equity Markets. "Investoři chtěli ujištění, že se firmám s výraznou zahraniční působností povede dobře - a toho se od Intelu nedočkali."

Index Dow Jones <.DJI> ve středu klesl o 0,28 procenta na 12.466,16 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> oslabil o 0,56 procenta na 1373,20 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> ztratil 0,95 procenta na 2394,59 bodu.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK