Evropské burzy asi zahájí mírným posílením

23.01.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Evropské burzy ve středu zřejmě zahájí mírným růstem poté, co v závěru předchozí seance vystoupaly téměř o 2 procenta díky překvapivému sražení ...

...úrokových sazeb Fedu o 75 bazických bodů.

"Mnoho makléřů bude hledat jistou míru klidu... Samozřejmě stále existuje možnost, že se investoři nechají vynervovat a uvidíme další várku výprodejů, ale nyní opravdu potřebujeme prostor, abychom se mohli znovu začít koncentrovat na fundamentální faktory," uvedla ve zprávě CMC Markets.

Morgan Stanley uvedla, že pokles evropského indexu MSCI o 20 procent proti vrcholu z června 2007 prozatím vypadá jako dostatečná korekce.

Londýnští makléři očekávají, že britský index FTSE 100 <.FTSE> zpočátku posílí o 12 až 20 bodů a německý DAX <.GDAXI> stoupne o 4 až 20 bodů. Francouzský CAC 40 <.FCHI> má však otevřít v rozmezí minus 6 až plus 11 bodů.

Mezinárodní měnový fond v úterý uvedl, že "významné" zpomalení letošního tempa globálního ekonomického růstu se zdá nevyhnutelné a že uzdravení světových finančních trhů bude komplikovaný a zdlouhavý úkol.

Mezi evropskými firmami se pozornost ve středu zaměří na celoroční výsledky tržeb francouzského maloobchodního řetězce Carrefour <CARR.PA>. Středem zájmu bude také projev prezidenta Evropské centrální banky Jeana-Claudea Tricheta v 9:10 na ekonomické konferenci.

[FRANKFURT/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK