VERZE 2-Výsledky Komerční banky potvrdí příznivé trendy

24.01.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


(přidává podrobnosti, citáty, kurs...

...akcií)

Komerční banka <BKOMsp.PR> potvrdí celoročními výsledky pozitivní trend nastolený v prvních třech čtvrtletích a nijak nepocítí masivní odpisy mateřské Société Générale <SOGN.PA>, uvedla banka ve čtvrtek.

"Výsledky za rok 2007 budou v souladu s pozitivními trendy vykázanými v prvních třech čtvrtletích 2007," uvádí zpráva. "Aktivity investičního bankovnictví Komerční banky a Société Générale jsou řízeny odděleně a na různých účtech."

Société Générale, matka Komerční banky, dříve ve čtvrtek oznámila zpronevěru ve výši 4,9 miliardy eur a další odpisy 2,05 miliardy eur v souvislosti s úvěrovou krizí [ID:nBUC427091].

Komerční banka dodala, že ani její kapitálová a dividendová politika se nemění a nadále usiluje o udržení ukazatele vlastního kapitálu (Tier 1) poblíž 10 procent.

Banka také zopakovala, že světová kreditní krize může mít jen zanedbatelný dopad na její výsledky, neboť má velmi omezenou pozici na akciových trzích a expozice v zajištěných dluhových obligacích (CDO) dosahuje pouhých 11 milionů dolarů.

"Komerční banka se zaměřuje především na operace na finančním trhu pro klienty," uvádí zpráva.

Akcie Komerční banky se obchodovaly ve 13:40 za 3450 korun, proti středě silnější o 7,48 procenta, zatímco celý trh měřený indexem PX <.PX> rostl o 6,36 procenta.

Burza ve čtvrtek po otevření ponechala titul pouze v uzavřené fázi likvidního segmentu SPAD, takže tvůrci trhu neměli povinnost vydávat závazné kotace. Obchodování v otevřené fázi obnovila ve 12:35.

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK