Závod Multidisplay zahájil výrobu LCD monitorů

24.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hranice (Přerovsko) 24. ledna (ČTK) - Hranický závod společnosti Multidisplay, dříve LG.Philips Displays, dnes oficiálně zahájil výrobu LCD monitorů. Informovalo o tom vedení společnosti v tiskové zprávě. Hranická továrna původně produkovala vakuové obrazovky do klasických televizorů. Jejich výrobu přerušila loni v květnu a továrna pak asi půl roku stála.

"Společnost Multidisplay podepsala na dodávku monitorů smlouvu s prvním odběratelem. V současnosti jedná s dalšími potenciálními odběrateli a také se zákazníky služeb jejího servisního centra, stejně tak jako s potenciálními odběrateli linek na výrobu plastových a kovových komponentů," uvedlo vedení firmy ve zprávě.

Multidisplay spustila provoz výrobní linky, která bude schopná za několik týdnů produkovat 50.000 kusů LCD monitorů měsíčně. O obsluhu linky se bude starat asi 230 lidí. "Máme tu výhodu, že naši zaměstnanci, bývalí zaměstnanci LG.Philips, mají potřebnou kvalifikaci a zkušenosti," uvedl ve zprávě generální ředitel vlastníka hranického areálu, společnosti CTP Invest, Remon Vos.

Firma CTP Invest koupila hranickou továrnu loni v únoru. O tři měsíce později v ní ukončila výrobu vakuových obrazovek kvůli poklesu zájmu o ně a rozhodla, že závod bude produkovat LCD monitory. S jejich zkušební výrobou Multisplay začala loni v listopadu.

Před zahájením odstávky v Multidisplay pracovalo asi 900 lidí, podle dřívějších informací firmy jejich počet klesl na 480. Vos ale už dříve řekl, že společnost nikoho nepropustila. Stovka lidí odešla podle něj sama, další najdou uplatnění u nových firem, které mají v areálu pronajaté prostory.

V takzvaném CTParku Hranice sídlí kromě firmy Multidisplay společnosti Etimex a Sendio. Na jaře k nim přibude firma Jyco. Nová místa by měli vytvořit i další potenciální nájemci, s nimiž CTP jedná. "CTPark Hranice by tak do konce letošního roku mohl zaměstnávat více než 1000 lidí, přičemž většina z nich budou bývalí zaměstnanci společnosti LG.Philips, předchůdce Multidisplay," uvedla firma ve zprávě.

Společnost CTP koupila hranickou továrnu Multidisplay za zhruba 40 milionů eur (1,1 miliardy Kč) od konkurzního správce zkrachovalé mateřské společnosti LG.Philips Displays Holding.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK