T-Mobile rozšíří roamingový eurotarif na další tři země

31.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. ledna (ČTK) - Mobilní operátor T-Mobile rozšíří svůj tarif pro levnější volání po Evropě do dalších tří zemí a jejich celkový počet stoupne na 29. Nově bude od února možné eurotarif využít v Norsku, Lichtenštejnsku a na Islandu. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Zavést tarify pro levnější volání v rámci EU loni v polovině roku operátorům nařídila Evropská komise. Jako maximální cenu přitom stanovila 49 eurocentů za odchozí hovor a 24 centů za příchozí.

Další z operátorů, Vodafone, ceny eurotarifu převedl do své standardní roamingové nabídky. Tarif pro volání v EU zavedla i Telefónica, která navíc letos ohlásila, že do léta výrazně sníží i ceny datového roamingu. T-Mobile si v rámci tarifu účtuje za minutu volání ze zahraničí 16,54 Kč a minuta příchozího volání vyjde na 8,09 Kč.

Nízké ceny podle mluvčí T-Mobile Martiny Kemrové zbavují zákazníky obav z volání ze zahraničí. Například u tarifních klientů se průměrná délka hovoru a počet provolaných minut v roamingu zvýšily o třetinu. Možnosti výhodnějšího volání v zahraničí v současné době využívá téměř 1,5 milionu zákazníků firmy.

Zákazníci T-Mobile mohou volat ve 400 sítích 167 zemí celého světa. Nejoblíbenějšími destinacemi zůstávají Německo, Slovensko, Rakousko, Itálie, Chorvatsko, Francie, Británie a Polsko. Firma měla na konci minulého roku 5,27 milionu zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK