AXA má Medvídka – nové investiční životní pojištění pro děti

04.02.2008 | , AXA
Tiskové zprávy


Rodiče, kteří budou chtít své dítě ochránit a zároveň mu spořit, mohou od 1. února uzavřít u AXA investiční životní pojištění pro děti Medvídek.

Nabízí jim velké množství různých připojištění s 50% slevou a volnost v rozhodování, jak velká část bude určena na pojištění a jak velká na investice. Navíc v případě úmrtí či plné invalidity rodičů pojištění nezaniká, neboť jej dítěti i nadále hradí pojišťovna.

„Investiční životní pojištění je v Česku velice populární, jelikož v sobě spojuje pojištění a možnost výhodného zhodnocení finančních prostředků. Proto se hodí také pro děti, kterým dává jistotu zajištěné budoucnosti,“ uvádí Alexander Bajzík, vedoucí úseku správy životního pojištění AXA životní pojišťovny, a dodává: „Pojištění Medvídek je specifické zejména nízkou cenou pojištění a vysokou flexibilitou. Rodiče rozhodují nejenom o rozsahu pojištění, ale také o investiční strategii podle toho, jaký mají vztah k riziku. Navíc  mohou nejen provádět mimořádné vklady, ale také částečné výběry ještě v průběhu pojištění. Mají tak jistotu snadno přístupné finanční rezervy pro řešení neočekávaných potřeb, například placení školného. “

Pojištění Medvídek lze sjednat dětem od narození až do 16 let a pojistné plnění včetně výnosu z investic bude vyplaceno ve věku, který si klient sám zvolí. Základem investičního životního pojištění je finanční zabezpečení dítěte, které není ohrožené ani v případě úmrtí či trvalé invalidity rodičů, neboť v takovém případě za rodiče platí pojistné pojišťovna. Vysoká variabilita pojištění je doplněná
o možnost sjednání následujících připojištění s výraznou slevou oproti jiným typům pojištění:

  •  připojištění pro případ smrti následkem úrazu,
  •  připojištění pro případ trvalého tělesné poškození následkem úrazu,
  •  připojištění denního odškodného za dobu nezbytného léčení úrazu,
  •  připojištění denního odškodného za vyjmenované drobné úrazy,
  •  připojištění denní dávky při pobytu v nemocnici v důsledku úrazu.

Pojištění také umožňuje volit, jakým způsobem budou vložené prostředky zhodnocovány. Vybírat lze mezi garantovaným výnosem ve výši minimálně 2,4 %, nebo investicí do devíti různých podílových fondů, které se liší svou rizikovostí a předpokládanou výší výnosu. V nabídce jsou fondy peněžní, dluhopisové, smíšené, realitní i akciové, spravované specialisty ze společnosti AXA Investiční společnost.
 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy