Americké akciové futures klesají, tíží je Evropa

05.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures v úterý klesaly s tím, jak investory zneklidňoval stav ekonomiky ve Spojených státech, zatímco primární prezidentské...

...volby v téměř polovině států Unie nabádaly k obezřetnosti.

Klesající futures následovaly evropské burzy, jež po poledni prohlubovaly ztráty.

Ve 13:50 klesaly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> o 6 bodů, futures na technologický index Nadsdaq 100 <NDc1> ubíraly 4 body.

Panevropský index FTSEurofirst 300 <.FTEU3> skouzával o 1,06 procenta na 1341,80 bodu. Index, jenž od začátku roku zatím odepsal zhruba 10 procent, tížily především banky.

Evropské akcie prohlubovaly pád, když po třídenním zotavování přišla studená sprcha v podobě série pesimistických makléřských zpráv o evropských a amerických finančních firmách.

JP Morgan snížila cílové ceny pro Credit Suisse <CSGN.VX>, UBS <UBSN.VX>, Deutsche Bank <DBKGn.DE>, BNP Paribas <BNPP.PA>, Crédit Agricole <CAGR.PA> a Natixis <CNAT.PA>. Akcie těchto bank ztrácely 2,1 až 3 procenta.

Negativní tón udal hned zkraje pondělní pokles akcií ve Spojených státech, jež se rovněž potýkaly se snižováním doporučení pro banky a vydavatele kreditních karet. Mezi nimi UBS radila "prodávat" akcie American Express <AXP.N>.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK