Wall St. asi stoupne, pomáhají Disney, Time Warner

06.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve středu rostly s tím, jak výsledky mediálních firem Walt Disney <DIS.N> a Time Warner <TWX.N>...

...ukazovaly na silné zisky mimo finanční sektor.

V 15:05 stoupaly futures na index Standard & Poor's <SPc1> o 4,3 bodu, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> přidávaly 5 bodů.

Investory by také mohly lákat zlevněné akcie den poté, co sílící strach z recese ve Spojených státech poslal trh na Wall Street ke dnu.

"Mírné zotavení po včerejším sestupu není tak překvapivé. Nad trhem se však nadále vznáší stín finančních institucí," řekl Peter Dunay, investiční stratég u firmy Leeb Capital Management.

"Mimo finanční sektor vypadají zisky dost dobře."

Akcie firmy Walt Disney rostly v mimoburzovním obchodování o 4,8 procenta poté, co titul z báze indexu Dow Jones vykázal v úterý večer kvartální zisk nad odhady trhu. Výsledky filmové a zábavní společnosti bývají považovány za ukazatel spotřebitelské důvěry.

Mediální konglomerát Time Warner předpověděl, že růst zisku letos zpomalí, ale možná překoná odhady analytiků. Firma také vykázala pokles zisku za čtvrté čtvrtletí [ID:nMUL635652].

Na poli akvizic a fúzí důlní společnost BHP Billiton <BLT.L> formálně podala nepřátelskou nabídku na převzetí konkurenční Rio Tinto <RIO.AX> za 147,4 miliardy dolarů. Ukončila tak měsíce spekulací a připravila půdu pro druhou největší akvizici v historii [ID:nSCH634651].

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK