Autobazar AAA Auto čeká za rok 2007 ztrátu (OPAK.)

11.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


AAA Auto Group <AAAAsp.PR> čeká za loňský rok ztrátu kvůli opožděnému otevírání poboček na nových trzích a jednorázovým nákladovým položkám...

...započítaným ve čtvrtém kvartále, oznámil autobazar v páteční zprávě.

Očekávanou výši ztráty firma nesdělila.

"Jak se již projevilo ve třetím čtvrtletí, opožděné otevírání některých nových poboček na nových trzích má vliv nejen na vyšší provozní náklady, ale také na zpomalení očekávaného růstu prodejů," uvedla firma s tím, že problémy s najímáním personálu zaznamenala v Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

AAA dodala, že ve čtvrtém čtvrtletí zaúčtovala nákladové položky plynoucí z nákupu informačních a reportingových systémů v průběhu celého roku.

"Vedení skupiny AAA AUTO již zavedlo nápravná opatření zaměřená na kontrolu nákladů, jejichž cílem je zlepšení ziskovosti společnosti a další posílení její provozní efektivnosti," uvedla firma s tím, že bližší podrobnosti oznámí při prezentaci předběžných výsledků za loňský rok 28.února.

V roce 2006 firma vykázala čistý zisk 7,068 milionu eur.

Akcie AAA Auto uzavřely o nepatrných 0,04 procenta výš na 28,45 koruny, přestože jim Wood & Company vydala doporučení "prodat" [ID:nBUC831579].

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK