Wall Street zřejmě mírně stoupne, akcie Yahoo sílí

11.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures v pondělí mírně rostly na pozadí zpráv o fúzích a akvizicích, které projasňovaly vyhlídky technologického sektoru....

...Wall Street se tak zřejmě vykřesá z nejhoršího týdenního propadu za téměř pět let.

Yahoo <YHOO.O> podle očekávání odmítla nabídku na převzetí Microsoftem <MSFT.O>, a otevírá tak cestu možné vyšší nabídce [ID:nMUL147926]. Firmy Motorola <MOT.N> a Nortel Networks <NT.TO> zase podle zprávy deníku Wall Street Journal uvažují o sloučení svých divizí pro mobilní sítě.

Akcie Yahoo při obchodování před otevřením trhu přidávaly 1,9 procenta, Motorola si připisovala 2,1 procenta.

Vzestupné momentum však brzdily obavy z nečekaně hlubokého zpomalení globální ekonomiky. Představitelé resortu financí skupiny zemí G7 o víkendu uvedli, že propad trhu s bydlením ve Spojených státech poškodil světovou ekonomiku. Varovali také, že situace se může ještě zhoršit s tím, jak zadlužené banky zpřísňují úvěrové podmínky.

"Schůzka skupiny G7 opravdu nepomohla. Stále panují obavy, že nám výrazně zpomaluje světová ekonomika," řekl Arthur Hogan, hlavní tržní analytik z firmy Jefferies & Co. "Otázkou skutečně je, kolik z těchto špatných zpráv o ekonomice trh už započetl."

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:05 SEČ posilovaly o 2,5 bodu, zatímco futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> rostly o 11,5 bodu.

Index amerických blue chips Dow Jones v pátek završil nejhorší týden za téměř pět let poté, co se investoři zbavovali akcií finančních společností, stavebních firem a dalších sektorů stojících v jádru krize úvěrového trhu.

Index Dow Jones za minulý týden odepsal 4,4 procenta, S&P ztratil 4,6 procenta a Nasdaq spadl o 4,5 procenta.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK