ČSOB Leasing vloni vzrostl v operativním leasingu o 147 procent

12.02.2008 | , ČSOB Leasing
Tiskové zprávy


V roce 2007 uzavřela největší česká leasingová společnost ČSOB Leasing v oblasti operativního leasingu 2 200 smluv, což je o 147 procent více než v předchozím roce.

Celkové portfolio aktivních zákaznických smluv čítá 3 200 automobilů, strojů a zařízení. Více než 80 procent ze všech smluv uzavřených se zákazníky v roce 2007 tvořily automobily, jejich meziroční nárůst byl 156 procent. Zbytek z vloni uzavřených smluv tvořily stroje a zařízení s nárůstem o 111 procent.

ČSOB Leasing jako univerzální společnost nabízí v rámci operativního leasingu ucelenou řadu produktů a služeb (operativní leasing bez služeb, full service leasing, fleet management a leaseback) pro financování a správu všech komodit. Tímto způsobem ČSOB Leasing financuje kromě dopravní techniky i pořízení a provoz strojů a zařízení, zejména stavební a manipulační techniky, ale i informačních technologií.
Kvalita služeb ČSOB Leasing je certifikována dle ISO 9001:2000 také pro produkt full service leasing.

Významným rozšířením spravované flotily bylo převzetí správy vozového parku mateřské společnosti ČSOB a Poštovní spořitelny v březnu 2007. Oběma bankám je poskytován soubor služeb fleet managementu, což pro řidiče i správce autoparku představuje významnou úsporu administrativy a zvýšení efektivity práce. Nejvýznamnějším přínosem pro uživatele firemních vozidel banky bylo zavedení elektronické knihy jízd na bázi systému GPS. Elektronická kniha jízd je uživatelům k dispozici na informačním portálu eLeasing. Portál eLeasing je také efektivním nástrojem pro získání okamžitého přehledu o provozních nákladech jednotlivých vozidel nebo o celkových nákladech celého vozového parku podle jednotlivých služeb. Na základě takto získaných informací může uživatel řídit čerpání nákladů na jednotlivá vozidla a tím snížit a zefektivnit náklady vynaložené na provoz vozového parku. Informační portál je umístěn na internetové adrese www.eleasing.cz.

V průběhu loňského roku spustil ČSOB Leasing rozsáhlou internetovou prezentaci produktů operativního leasingu včetně anglické verze. Stránky operativního leasingu www.csobautolease.cz obsahují kromě popisu produktů, služeb, typů kalkulací a případových studií také kompletní seznamy spolupracujících servisních středisek a pneuservisů s možností vyhledávání podle značky a sídla firmy.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy