Koruna po zveřejněných údajích o platební bilanci je v klidu

12.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. února (ČTK) - Česká měna se dopoledne pohybuje na pondělních hodnotách a z klidu ji nevytrhly ani zveřejněné údaje o prosincové platební bilanci. Proti euru se obchoduje za 25,69 Kč/EUR. Vůči americké měně zůstává na 17,71 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Běžný účet vykázal horší výsledek - deficit za prosinec byl dvojnásobný ve srovnání s tržním odhadem," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Údaje zveřejněné Českou národní bankou ale podle něj nebyly až takovým překvapením, aby na ně koruna musela reagovat.

Domácí měně by mohlo pomoci udržet současnou úroveň dění v okolních zemích. "Vývoj ve světě je dnes pro korunu naopak mírně pozitivní, dobrá nálada se projevuje mírným růstem ostatních středoevropských měn," doplnil Vlk.

Dolar se obchoduje proti euru prakticky beze změny na 1,4505 USD/EUR. Na trzích podle analytika chybějí nové zprávy, které by kurz těchto důležitých měn rozhýbaly. "V kalendáři na dnešek je německý index podnikatelské nálady ZEW. Čeká se pokles na -45 bodů. Pokud nedojde k výraznému překvapení, mohl by si eurodolar prodloužit období bez výrazného pohybu," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK