VIG: Založení zajišťovací společnosti se sídlem v Praze

21.02.2008 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


Skupina Vienna Insurance Group nyní konkretizovala své plány na založení vlastní zajišťovací společnosti. Sídlem nové zajišťovací společnosti bude Praha. Plánovaná zajišťovací společnost bude disponovat vlastním jměním ve výši 100 milionů eur a má v příštích dvou až třech letech dosáhnout objemu pojistného ve výši kolem 300 milionů eur.

„Vienna Insurance Group je zastoupena ve více než 20 zemích více než 40 prvopojistiteli a disponuje vynikající znalostí trhů zemí střední a východní Evropy,“ komentuje generální ředitel Dr. Günter Geyer plány Vienna Insurance Group na založení vlastní koncernové zajišťovací společnosti. „Naším cílem je nabídnout společnostem Vienna Insurance Group i ostatním pojišťovatelům v tomto regionu zajištění, které vychází z našeho více než 15letého know-how na těchto trzích. V budoucnu se budeme podílet na dynamickém růstu zemí střední a východní Evropy nejen jako prvopojistitel, ale i jako zajišťovatel.“

Založení společnosti se sídlem v Praze je výrazným signálem pro region střední a východní Evropy, představující klíčový trh Vienna Insurance Group s vynikajícím růstovým potenciálem. Nová společnost tak zaujme pozici přímo uprostřed klíčových trhů a ve střednědobém horizontu se navíc chce stát kompetentním partnerem pro zajišťovací programy jiných společností v tomto prostoru.

Na základě dlouholetých zkušeností Vienna Insurance Group s budováním a spolurozvíjením lokálních pojišťovacích trhů v oblasti střední a východní Evropy chce nová zajišťovací společnost prostřednictvím partnerských zajišťovacích řešení poskytnout další možnost k nabídce tradičních zajišťovatelů i společnostem, nepatřícím do koncernu Vienna Insurance Group. Kromě toho Vienna Insurance Group očekává zjednodušení přístupu k alternativním formám pokrytí rizika na kapitálovém trhu, které budou vzhledem k dlouhodobě rostoucí hrozbě přírodních katastrof nabývat stále většího významu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy