Fio, burzovní společnost zažila rekordní rok

19.02.2008 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Rok 2007 byl nejlepším rokem v historii Fio, burzovní společnosti. Ta opět potvrdila a posílila svou pozici největšího on-line brokera v ČR, když v roce 2007 navýšila počet klientů o 75 % a objem zprostředkovaných obchodů o více než 40 %.

V roce 2007 zprostředkovala Fio, burzovní společnost obchody s investičními nástroji ve výši 280 miliard korun. Meziročně jde o nárůst o více než 40 %. „Zaznamenali jsme zejména výrazný nárůst zájmu o obchodování s americkými futures,“ uvádí obchodní ředitel Jan Bláha. Samotné obchody s akciemi činily 240 miliard korun.

Na konci roku 2007 měla společnost 12.300 klientských smluv. Za rok 2007 získala 5.300 nových. „Nárůst počtu klientů podpořila synergie se sesterskou společností RM-SYSTÉM a vzdělávání veřejnosti formou organizování seminářů pro začátečníky i zkušenější investory. V letošním roce očekáváme další významný růst, nízké ceny akcií lákají množství nových klientů. V lednu 2008 jsme získali již 1 020 nových klientů,“ komentuje dosažené úspěchy ředitel Klientské divize Marek Polka.

Fio, burzovní společnost loni zpřístupnila svým klientům on-line obchodování s futures kontrakty v USA – klienti tak mohou investovat do ropy, zlata či různých měn. Novinky plánuje samozřejmě i na letošní rok. Patří mezi ně možnost on-line obchodování s  tituly na varšavské burze, rozšíření nabídky investičních instrumentů o burzovní opce v USA či vytvoření elektronického rozhraní pro podání objednávky k úpisu akcií.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy