Zajištěné fondy jsou dobrým lékem na výkyvy na trhu

22.02.2008 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Únorová nabídka zajištěných fondů ČSOB přináší produkty, které dávají investorské veřejnosti možnost částečně neutralizovat výkyvy trhu, nebo jich dokonce využívat. Do prodeje se dostává například ČSOB Světový Lookback 1, u kterého lze očekávat výnos i v případě kolísání trhů.

"Zajištěné fondy dávají klientům dvojí ochrannou funkci. Především jde o zajištění základní investice. Struktury některých fondů jsou speciálně vybírány pro stávající situaci na trhu a dávají klientům možnost vydělat i na poklesech," uvedl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnost.

V případě ČSOB Světový Lookback 1 nabízí investice do fondu několik možných scénářů, které naznačují, že fond může dosáhnout zajímavého výnosu i v případě, kdy  budou akciové trhy kolísat. V situaci poklesu akcií o -20 % by investor s prostředky v klasickém otevřeném podílovém fondu zůstal na nule. S ČSOB Světový Lookback 1 ovšem klient vydělá 18 %. „Celkový výnos fondu se počítá z hodnot za delší období, investora tedy chrání proti velkým výkyvům trhu,“ vyzdvihuje jeho přednosti Barta. Minimální vklad činí 250 000. Fond banka nabízí jako příležitost k aktivní a energické reakci na soudobou nestálost trhů.

Další z nabídky ČSOB Krátkodobého globálního růstu 2 je produktem vhodným pro ty, kteří chtějí být připraveni na návrat růstu trhu. Základem je podkladový koš tvořený třiceti akciemi s pozitivním výhledem a  širokou diverzifikací. Minimální doba uložení investice je dva roky a deset měsíců. Maximální výnos zde může činit až 11,25 % ročně.

Významné investiční možnosti stále skrývá asijský region. „Minulé zkušenosti s investicemi do těchto  trhů přinesly velmi zajímavé zhodnocení. Lze se tedy důvodně domnívat, že tato růstová vitalita bude po odeznění poklesů a negativního sentimentu  pokračovat,“ komentuje Barta. Investorům, kterým se zdá investice do těchto trhů lákavá, přináší únorová nabídka zajištěný fond ČSOB Asijský click 1. Fond může vydělávat i pokud trhy poklesnou – důležité je, aby se v této době našlo mezidobí, kdy trhy porostou.

Maximal Invest ČSOB Bric 1 přináší investorům možnost využít růstový potenciál ekonomik BRIC (Brazílie, Rusko, Indie, Čína). Jde o kombinaci ekonomického potenciálu a růstového trendu Číny a Indie se stoupající ekonomickou vahou Ruska a Brazílie. Dvě posledně zmíněné země jsou jedničkou na světovém trhu se surovinami. Ekonomiky těchto velmocí táhne vzhůru hlavně komoditní supercyklus. Základem jejich  vzrůstajícího ekonomického postavení je zvýšená poptávka po surovinách.


Do konce února lze investovat do zajištěných fondů:

  • ČSOB Světový Lookback 1, 
  • ČSOB Krátkodobého globálního růstu 2,
  • ČSOB Asijský click 1,
  • ČSOB Středoevropský region 2 ,
  • ČSOB Světový jumper 2,
  • MI - ČSOB Bric 1.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy