Startuje pátý ročník ocenění Jobpilot.cz Zaměstnavatel regionu 2008

06.03.2008 | , Jobpilot.cz
Tiskové zprávy


Pátý ročník ocenění Zaměstnavatel regionu 2008 právě startuje, přičemž letos soutěž probíhá za podpory Jobpilot.cz, přední služby online trhu práce.

Společnosti a firmy ze všech 14 krajů České republiky se mohou do soutěže o nejlepšího zaměstnavatele hlásit prostřednictvím webových stránek www.zamestnavatelroku.cz. Záštitu nad oceněním v regionech převzalo Ministerstvo pro místní rozvoj.

Organizátor ocenění společnost Fincentrum Media vyhlásí postupně vítěze ve všech 14 krajích České republiky. Slavnostní vyhlášení se uskuteční ve třech městech: Brno, Liberec a Plzeň. Celostátní kolo soutěže pak bude vyhlášeno v Praze. Do ocenění je nominováno celkem 420 společností, které se utkávají o titul Zaměstnavatel regionu. „V rámci regionálních kol vyhlásíme také ocenění v kategorii Personální projekt regionu, která poukazuje na zajímavé projekty v personální oblasti a umožňuje personalistům podělit se o zkušenosti s kolegy,“ říká Marie Abu Assad, ředitelka divize Event Management.

Do ocenění se kromě nominovaných společností mohou přihlašovat i společnosti, které mají sídlo na území příslušného kraje, ve kterém se hlásí a mají alespoň 50 zaměstnanců. Do celostátního kola postupují společnosti z jednotlivých krajů na základě počtu určených mandátů. Počty jednotlivých mandátů jsou stanoveny na základě celkového počtu zaměstnanců v jednotlivých krajích (stanoveno dle údajů ČSÚ – počet mandátů v krajích -  viz mapa). Do celostátního kola postupuje 50 společností ze 14 krajů, 10 mandátů pro nominaci určuje odborná porota.

Vývoj na stávajícím trhu práce v České republice každý den přináší nová překvapení a nové výzvy zaměstnavatelům, managementu většiny společností a všem HR oddělením. Najít-získat-udržet a rozvíjet lidský kapitál našich společností, nás zaměstnavatelů bude nosným tématem rozšířeného programu všech setkání letošní soutěže „Jobpilot.cz Zaměstnavatel roku 2008“. Věřím, že krátký seminář s názvem „Akvizice talentů-najděme si Držáky“ inovativním a zajímavým způsobem otevře a obohatí program každého setkání letošní prestižní soutěže zaměstnavatelů v České republice“, uvádí manažerka projektu zastupující službu Jobpilot.cz, Irena Pažitná.
Generálním partnerem ocenění je Jobpilot.cz, partnerem ocenění je Hypoteční banka. Odbornými garanty ocenění jsou Benefity, Hay Group a PriceWaterHouseCoopers.

Jobpilot.cz
Přední službu na českém online trhu práce, www.jobpilot.cz, provozuje Monster Worldwide, světová jednička na poli online náboru pracovních sil, která od roku 1994 zásadním způsobem přispívá k rozvoji celosvětového trhu práce na internetu. Služby skupiny Monster Worldwide v desítkách zemí Evropy, Asie a Severní Ameriky poskytují efektivní nástroje a online služby zajišťující spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Fincentrum
Fincentrum bylo založeno v dubnu 2000 s cílem vybudovat na českém internetu nejlepší finanční server. Web koupila v červenci 2001 akciová společnost Mafra, vydavatel MF DNES a iDNES. Po prodeji internetového portálu pokračují společnosti skupiny Fincentrum v rozvoji finančně-poradenských aktivit. Hlavními činnostmi skupiny jsou:

Finanční poradenství: Více než 400 poradců zcela pokrývá Českou republiku a poskytuje všem občanům individuální finanční poradenství. Fincentrum je odbornou veřejností považováno za nejrychleji rostoucí společnost v oboru a řadí se mezi 5 nejvýznamnějších poradenských společností v ČR. Ekonomická média a také konkurenti vyzdvihují přínos Fincentra ke zvyšování transparentnosti trhu finančního poradenství. Od března 2007 Fincentrum poskytuje finanční poradenství také na Slovensku.

Zaměstnanecké výhody: Firemní specialisté Fincentra úspěšně zavádějí programy finančních zaměstnaneckých výhod v malých podnicích i renomovaných koncernech. Mezi více než 300 spokojených firemních zákazníků patří společnosti skupiny RWE, AGC (dříve Glaverbel), Letiště Praha či hotel Mariott, právnická kancelář Linklaters nebo Seznam.cz.

Event management: Kromě úspěšné MasterCard Banky roku produkuje Fincentrum také ocenění Zaměstnavatel roku a podílí se na celé řadě menších akcí. Ve spolupráci se společnostmi MasterCard a Ernst & Young a za podpory deníku Népszabadság vyhlásila v listopadu 2006 poprvé maďarskou Banku roku. V prosinci 2007 Fincentrum ve spolupráci se stejnými partnery a deníkem Kommersant vyhlásilo první ročník ukrajinské Banky roku.
Fincentrum kromě toho provozuje portál www.investujeme.cz a prostřednictvím dceřiné společnosti Benefity, a.s. poskytuje komplexní systémy zaměstnaneckých výhod. Celkový obrat společností dosáhl v roce 2007 téměř 300 milionů Kč.

Hypoteční banka
Hypoteční banka je moderní, vstřícná a stabilní banka specializovaná na hypotéky. Díky svému úzkému zaměření přistupuje ke klientům skutečně individuálně, nabízí řešení šité na míru a poskytuje zdarma profesionální poradenství. Již od roku 1995, kdy začala nabízet hypotéky, je jedním z jejich největších poskytovatelů na českém trhu. Silné finanční zázemí jsou samozřejmostí, a to nejen díky jejímu členství v největší bankovní skupině v České republice. Dlouhodobě udržuje přední pozici v oblasti hypotečních úvěrů pro občany. Je také největším emitentem hypotečních zástavních listů v České republice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Tiskové zprávy