Investiční program Saturn dosáhl od začátku roku zhodnocení o 45,2%

11.03.2008 | , Colosseum, a.s.
Tiskové zprávy


I letos tak pokračují úspěchy dosažené v rámci správy aktiv společnosti Colosseum, a.s. Výnos za první dva měsíce letošního roku překonal i výsledky za loňský rok, kdy byly účty klientů využívajících program Saturn zhodnoceny o 37,8%. Jedná se o dolarové zhodnocení, které reprezentuje skutečný výnos na klientských účtech po odečtení všech poplatků a odměn.

Program Saturn je investiční služba, která spadá do kategorie Managed Futures, správy klientských prostředků profesionálními portfolio manažery na futures trzích. Tato služba se v posledních letech stává vyhledávanou především pro své zaměření na rozsáhlou řadu navzájem nezávislých trhů jako jsou komodity (energie, kovy, obilniny aj.) a finanční instrumenty (měny, dluhopisy, úrokové sazby aj.).

Široká diverzifikace spolu s možností participovat na rostoucích i klesajících trzích umožňuje manažerům účinně řídit rizika a současně dosahovat výnosu například i v době, kdy akciové trhy klesají. Výše uvedené zhodnocení není zárukou budoucích výnosů.

Managed Futures mají ve srovnání s investicí do akcií a dluhopisů několik výhod:

  • umožňují vydělávat v jakékoliv fázi ekonomického cyklu
  • zvyšují potenciální výnos celého portfolia investic
  • snižují celkové riziko akciového a/nebo dluhopisového portfolia
  • umožňují snadnou participaci na vývoji globálních trhů

„Poslední vývoj na trzích byl pro nás opravdu příznivý. Může se to zdát neuvěřitelné, ale od začátku loňského roku do konce února jsme dokázali zhodnotit prostředky klientů o více než 100% a to po odečtení všech poplatků! Opět se tak ukazují výhody investování do Managed Futures a to především v období turbulencí na finančních trzích,“ komentuje Štěpán Pírko, hlavní portfolio manager a člen představenstva společnosti Colosseum, a.s.

Společnost Colosseum, a.s. působí na českém trhu již od roku 1997 a je jedním z prvních obchodníků s cennými papíry s licencí na deriváty. V současné době patří mezi nejvýznamnější nebankovní instituce se specializací na burzovní a OTC deriváty (futures a opce, Forex, CFDs). Klienti si mohou vybrat z široké nabídky služeb od zprostředkování burzovních obchodů, přes poradenství a správu aktiv profesionálními portfolio managery až po outsourcing řízení rizik.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy