Velký zájem a skvělé meziroční nárůsty zaznamenává ČMSS v úvěrech na bydlení i ve stavebním spoření

19.03.2008 | , ČMSS
Tiskové zprávy


Obchodní výsledky potvrzují skvělý start Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS) do roku 2008. Na vynikající lednové výsledky navázala rekordní bilancí za měsíc únor. Statistiky opět zaznamenávají výrazný růst ve všech produktových oblastech. 

Rostoucí zájem veřejnosti přetrvává jak u stavebního spoření a úvěrů na bydlení, tak u dalších produktů, které nabídku ČMSS efektivně doplňují a jejichž prodej spořitelna zprostředkovává. Markantní růst zaznamenávají objemy poskytnutých úvěrů, v obou měsících to bylo vždy o více než čtyřicet procent. Pro současnost i budoucnost je vynikající zprávou pokračující vysoký růst cílových částek nově uzavřených smluv o stavebním spoření.

Objem poskytnutých úvěrů za měsíc únor 2008 překračuje dvaapůlmiliardovou hranici. V meziročním srovnání to znamená nárůst téměř o 750 milionů korun. Jedinečnost tohoto výkonu dokládá i procentuální vyjádření meziročního nárůstu: 41,2 procenta. „Za současné situace nabývá stále většího významu garantovaná neměnná úroková sazba úvěru ze stavebního spoření, která je nezávislá na tržním úroku. Mnoho klientů, kterým dnes jejich banky předkládají nové nabídky, využívá místo prodloužení své hypotéky právě přeúvěrování výhodným úvěrem  ze stavebního spoření,“ poznamenal k vývoji v úvěrové oblasti Manfred Koller.

Ve srovnání s loňským lednem a únorem sjednávají finanční poradci ČMSS více smluv o stavebním spoření a s vyššími cílovými částkami. Jen v únoru to bylo 35 339 nových smluv  s cílovou částkou 13,4 miliardy korun. Hodnota průměrné cílové částky nových smluv za leden a únor přitom překračuje 382 tisíc korun. Celková cílová částka, která  vyjadřuje připravenost klientů na budoucí investice do bydlení, v prvním i ve druhém měsíci tohoto roku meziročně vzrostla o neuvěřitelných 6,5 miliardy korun. „Tento nárůst není nečekaný, mimo jiné je dán i zvyšující se poptávkou po úvěrech a tedy i jejich objemem. Podstatné také je, že naše finanční poradenství, které je důsledně orientováno na klientské potřeby, podporujeme novým elektronickým poradenským systémem. Za jeho spoluúčasti klienti v rámci poradenského rozhovoru  vidí mnohem zřetelněji své budoucí potřeby,“ zdůraznil Manfred Koller.

Jedinečnou výkonností se prezentují finanční poradci ČMSS i v produktech efektivně doplňujících stavební spoření a úvěry na bydlení. Nabídka zahrnuje penzijní připojištění, podílové fondy, rizikové životní pojištění, spotřebitelské úvěry a běžný účet. Počet v lednu a únoru zprostředkovaných smluv dosahuje téměř 24 tisíc. V meziročním srovnání to představuje nárůst o více než 44 procent.

 

Z obchodních výsledků ČMSS za leden až únor 2008

Počet poskytnutých úvěrů na bydlení          9514

  •  meziroční nárůst                               9,4  %

Objem poskytnutých úvěrů na bydlení         4,5 miliardy korun

  •  meziroční nárůst                               43,6  %

Počet uzavřených smluv                             66 854

  •  meziroční nárůst                               29,8  %

Celková cílová částka uzavřených smluv      25,6 miliardy korun

  •  meziroční nárůst                               102,4  %   

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy