J&T Finance Group otevřela v Moskvě svoji banku

19.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. března (ČTK) - Slovensko-česká finanční skupina J&T Finance Group otevřela v Moskvě J&T Banku, která vznikla z banky Tretij Zim. Skupina, jež o tom dnes informovala v tiskové zprávě, ji koupila loni na jaře při vstupu do Ruska.

"Do tří let bychom rádi viděli J&T Banku v žebříčku top 100 ruských bank podle kapitálu a aktiv. K tomu by měl přispět růst vlastního byznysu, tak i pozitivní dynamika rozvoje ruského finančního sektoru," uvedl zakládající partner skupiny J&T Patrik Tkáč. Ten se stal předsedou rady ředitelů banky. Předsedou představenstva ruské banky je Andrej Kuzněcov.

Banky by podle Tkáče měla být v Rusku středem podnikatelských různorodých aktivit skupiny. Již dříve skupiny informovala, že chce v Rusku investovat na tamním realitním trhu a v cestovním ruchu.

Ruská centrální banka rozhodla o registraci a novém znění stanov J&T Bank v polovině února. Počátkem března byla banka zaregistrována do registru právnických osob.

Skupina vstoupila v roce 2005 na švýcarský bankovní trh koupí IBI Bank, na Slovensku J&T Banka otevřela pobočku v březnu 2006 a otevřela zastoupení také v Řecku.

J&T Finance Group je aktivní investor na území Slovenska a České republiky. Vedle privátního bankovnictví a realitního developmentu se J&T soustředí především na dlouhodobé investice do českých a slovenských průmyslových podniků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK