Koruna navazuje na čtvrteční růst a ještě přidává

28.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. března (ČTK) - Koruna dopoledne pokračuje v posilování k euru i dolaru. Aktuálně se obchoduje v kurzu 25,25 Kč/EUR, k dolaru se drží kolem hranice kolem 16,00 Kč/USD a je tak na nejsilnějších úrovních za posledních deset dní. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka česká měna v začátku dnešního obchodování navázala na čtvrteční růst a ještě mírně přidává. "Nové zprávy z domova neregistrujeme. Ostatní měny ve střední Evropě dnes mírně ztrácejí, posun kurzů však není takový, aby musel mít na korunu vliv. Ve světě jsou dnes na programu jen události středního významu, a tak by koruna mohla dál obchodovat na současné úrovni," naznačil dnešní další vývoj.

Dolar se proti euru drží na 1,5765 USD/EUR, od čtvrtečního večera tedy mírně posílil. "K zabrzdění propadu americké měny přispěla čtvrteční mírně lepší data. Dnes jsou na programu údaje o osobních výdajích za únor, od kterých se čeká zhoršení v porovnání s předchozím měsícem. Vyjde také finální revize indexu spotřebitelské důvěry Michiganské university," poznamenal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK