Provoz na novém terminálu letiště Heathrow byl opět chaotický

29.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 29. března (ČTK) - Nejméně 66 letů do Londýna a z něj se rozhodla zrušit britská letecká společnost British Airways (BA). Učinila tak poté, co nově vybudovaný terminál číslo 5 na londýnském letišti Heathrow má problémy i třetí den po svém uvedení do provozu. Uvedly to tiskové agentury.

BA dnes původně plánovala odbavit 347 letů na novém terminálu. Zrušení spojů se týká jen vnitrostátních a evropských linek, všechny dálkové lety by se měly uskutečnit. Společnost BA, která jako jediná zatím používá nový terminál, očekává těžkosti i v neděli, kdy předvídá zrušení nejméně 37 letů.

Terminál za 4,3 miliardy liber (138 miliard korun) před dvěma týdny slavnostně otevřela královna Alžběta II. Od jeho čtvrtečního uvedení do provozu byly zrušeny stovky letů, což vyvolalo hněv tisíců cestujících. Mnozí z dalších přišli dočasně o svá zavazadla. BA musela zrušit rozsáhlou reklamní kampaň, která měla vychvalovat výhody a služby nového terminálu.

Problémy zavinily mimo jiné poruchy nejmodernějšího systému na odbavení cestujících, přivykání personálu na provoz terminálu, prodlevy při bezpečnostních kontrolách pasažérů a rozbíhání systému parkování vozidel, uvedly již dříve aerolinky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK