Problémy na letišti Heathrow pokračují

30.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 30. března (ČTK) - Britská ministryně dopravy Ruth Kellyová dnes nabídla pomoc při řešení pokračujících problémů s nově vybudovaným terminálem číslo 5 na londýnském letišti Heathrow. Zmatky již vedly ke zrušení stovek letů, ztrátě tisíců zavazadel a velkému pohoršení cestujících.

Britská letecká společnost British Airways dnes na novém terminálu zrušila dalších 37 domácích a evropských letů. Od čtvrtečního uvedení terminálu do provozu tak bylo zrušeno celkem 245 letů. British Airways je zatím jediným uživatelem nového terminálu.

"Je třeba učinit vše k zajištění lepších služeb pro cestující, kteří bohužel stále čelí výpadkům a zpožděním," řekla Kellyová. Generální ředitel britské obchodní komory David Frost označil problémy nového terminálu za pohromu pro vztahy s veřejností, která poškodí pověst Británie v podnikatelských kruzích po celém světě.

Velkou část problémů podle všeho způsobil kolaps systému na odbavování zavazadel. British Airways dnes povolala do práce mimořádné pracovní síly. Ty mají pomoci roztřídit zhruba 15.000 zavazadel, která uvízla v novém terminálu, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK