Stovky domácností v Chomutově a Jirkově zůstaly bez tepla

07.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Chomutov 7. dubna (ČTK) - Stovky domácností v severočeském padesátitisícovém Chomutově a sousedním dvacetitisícovém Jirkově zůstaly od nedělního večera bez tepla a teplé vody. Důvodem je porucha v distribuční síti společnosti Teplárenská, která patří energetické skupině ČEZ. Města zásobuje teplem z elektrárny v Tušimicích. Bližší informace budou k dispozici dnes po 14:00, řekl mluvčí skupiny ČEZ pro severní Čechy Ota Schnepp.

Výpadek dodávek tepla nejspíš potěšil 240 žáků chomutovské obchodní akademie. "Teplota ve třídách klesla pod 16 stupňů Celsia, podle vyhlášky jsme tak pro dnešek zrušili výuku a studenty poslali domů. Uvidíme, jaká situace bude v úterý," uvedl ředitel školy Karel Prager.

Firmu Teplárenská odkoupila skupina ČEZ loni od společnosti Czech Energy Holding, kterou vlastní zakladatel a partner finanční skupiny J&T Patrik Tkáč. Teplárenská vznikla koncem roku 2006 jako jedna ze dvou nástupnických společností rozdělením mostecké teplárny a elektrárny United Energy. Její základní kapitál přesahuje 170 milionů korun.

Obyvatelé Chomutova i Jirkova si havárií horkovodů užili hojně už v minulosti. Odstávky tepla je potrápily zejména na přelomu let 2003 a 2004, kdy se opakovaly až čtrnáctkrát za sebou. V té době však ještě vlastnila distribuční síť United Energy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK