Zisk Čedoku zůstal na 35 milionech

08.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. dubna (ČTK) - Cestovní kancelář Čedok loni podle předběžných výsledků hospodařila s nezdaněným ziskem ve výši 35 milionů korun, což je zhruba stejně jako předloni. Tržby za prodej zájezdů a dalších služeb vzrostly o čtyři procenta na 3,13 miliardy korun. Na dotaz ČTK to řekl marketingový ředitel firmy Tomáš Brejcha. Čedok hospodaří se ziskem osm let v řadě.

Rok 2007 byl podle Brejchy pro firmu ve znamení investic. "Pokračovaly investice do rozvoje informačního systému společnosti se zaměřením na internetový prodej," řekl Brejcha. Došlo také k rozšíření a rekonstrukci pobočkové sítě Čedoku, která nyní čítá 45 provozoven. Mimořádným výdajem byl také například nákup dvou luxusních autokarů Volvo.

K zásadní změně loni došlo ve vlastnické struktuře Čedoku. Společnost Unimex Group, která Čedok ovládala od roku 1995, prodala svůj 98procentní podíl americko-turecké finanční skupině Odien. Ta v regionu střední a východní Evropy začala investovat v roce 2004; zaměřuje se na největší firmy v oboru. Odien chce podle slov svých zástupců Čedok dále rozvíjet.

Čedok, který byl založen v roce 1920, je nejstarší českou cestovní kanceláří. Do roku 2006 byl, co se týče tržeb, také největší, loni jej s tržbami 3,3 miliardy korun předběhl Exim Tours. Počet klientů za rok 2007 firma zatím nezveřejnila, v roce 2006 to bylo 406.000 lidí, přičemž více než polovina mířila do zahraničí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK