Koruna oslabila na 25,06 Kč/EUR a 15,96 Kč/USD

08.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. dubna (ČTK) - Česká koruna odpoledne lehce oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. K euru se před 17:00 obchodovala na kurzu 25,06 Kč/EUR, k dolaru 15,96 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytiků vývoj kurzu výrazně neovlivnila žádná z domácích událostí. Bez odezvy zůstaly podle analytika Komerční banky Miroslava Frayera dnešní údaje o inflaci, která v březnu mírně zpomalila na 7,1 procenta ze 7,5 procenta v předcházejících dvou měsících.

Pohyb na devizovém trhu nepřinesly ani výroky členů bankovní rady České národní banky. "Slova guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy, že tempo posilování koruny ekonomika nemůže dlouhodobě ustát, trh ignoroval," uvedl analytik Next Finance Vladimír Pikora. Vliv podle Frayera neměl ani komentář nové členky bankovní rady Evy Zamrazilové, která očekává stabilní úrokové sazby v krátkodobém i střednědobém horizontu.

Americká měna odpoledne vůči euru zpevnila až pod hranici 1,57 USD/EUR. Před 17:00 se dolar proti jednotné evropské měně obchodoval na 1,5705 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK