Wall St asi zahájí stagnací, Citi možná prodá úvěry

09.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve středu naznačovaly smíšené zahájení seance, když nervozitu před výsledkovou sezonou mírnila zpráva, že Citigroup...

...<C.N> má blízko k dohodě o prodeji svých rizikových půjček a dluhopisů v hodnotě okolo 12 miliard dolarů.

Akcie Citigroup, zařazené v bázi indexu blue chips Dow Jones, před otevřením trhu vyskočily o 3,1 procenta.

Lidé obeznámení se situací uvedli, že se Citigroup, největší americká banka z hlediska aktiv, blíží dohodě se skupinou firem soukromého kapitálu, která by banku částečně zbavila rizikových půjček a dluhopisů.

"Zpráva o Citigroup pomůže přibrzdit jakýkoli pokles trhu, protože signalizuje, že finanční firmy své problémy řeší a jsou schopny odprodat slabší úvěry," řekl Peter Dunay, hlavní investiční stratég společnosti Meridian Equity Partners.

"Ale je velmi málo impulsů k růstu, konkrétně kvůli snížení výhledu UPS <UPS.N> a odkladu jedné z dodávek Boeingu <BA.N>."

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:15 SELČ klesaly o 2,8 bodu, zatímco futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> rostly o 1,75 bodu.

Zpráva o Citigroup mírnila sílící úzkost z výhledu firemních zisků poté, co se dodávková společnost United Parcel Service zařadila po bok firem, jež snížily odhad zisku za první kvartál.

UPS, považovaná za indikátor stavu amerického hospodářství, poukázala na zhoršující se ekonomické podmínky a vysoké ceny pohonných hmot. Její krok by mohl hrát do karet investorům, kteří tvrdí, že Spojené státy již vstoupily do recese.

V úterý zveřejněný zápis z minulého měnového zasedání Fedu ukázal, že ekonomové americké centrální banky nyní plně předpokládají pro první pololetí negativní vývoj hrubého domácího produktu Spojených států.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK