Velkoobchody Makro loni zvýšily tržby na 39,3 mld. Kč

09.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. dubna (ČTK) - Společnost Makro Cash&Carry ČR, která v Česku provozuje 12 velkoobchodních center pro podnikatele, loni meziročně zvýšila tržby o jednu miliardu korun na 39,3 miliardy korun. ČTK informaci získala na internetových stránkách tohoto velkoobchodního řetězce. Hospodářský výsledek za rok 2007 společnost Makro Cash & Carry ČR zatím nezveřejnila. V roce 2006 vykázala čistý profit 1,5 miliardy korun a zařadila se tehdy mezi nejziskovější obchodní řetězce v ČR.

Společnost Makro Cash & Carry ČR po více než dvouleté přestávce uvažuje o stavbě další prodejny. Nový velkoobchod plánuje Makro postavit v Ostravě-Pustkovci, termín jeho otevření zatím nebyl stanoven, jelikož záměr nyní posuzují úřady. Vyplývá to z údajů, které jsou zveřejněny v informačním systému EIA. Makro již v Ostravě jednu prodejnu provozuje.

Nový ostravský velkoobchod Makro by měl mít prodejní plochu zhruba 7200 metrů čtverečních a polovinu jeho nabídky mají tvořit potraviny. "Navrhovaná stavba bude jednou z posledních v řadě staveb začleněných do řetězce prodejen firmy Makro Cash&Carry v rámci ČR," stojí v oznámení velkoobchodního řetězce. Nové Makro má v Ostravě-Pustkovci vyrůst v sousedství plánovaného hypermarketu Globus.

Generální ředitel Makro Cash&Carry ČR a Metro Cash&Carry Slovakia Andrea Colombo nedávno prohlásil, že po několika letech je otázka expanze velkoobchodního řetězce v Česku a na Slovensku znovu otevřena. "Zatím nemohu prozradit detaily, ale v letošním roce bychom rádi otevřeli nejméně jedno velkoobchodní centrum," řekl v únoru Colombo časopisu Moderní obchod.

Na loňském žebříčku největších domácích obchodníků patřilo velkoobchodní firmě Makro Cash&Carry čtvrté místo za společnostmi Schwarz ČR (Lidl, Kaufland), Ahold Czech Republic (Hypernova, Albert) a Tesco Stores ČR. Makro Cash&Carry ČR je součástí nadnárodní skupiny Metro Cash&Carry, která ve 28 zemích provozuje více než 580 velkoobchodních center.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK