AAA Auto chystá restrukturalizaci

16.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Budapešť 16. dubna (ČTK) - Skupina autobazarů AAA Auto se zbaví větší části divize prodeje nových vozů. K prodeji nabídne společnosti General Automobil a HK Partner. Skupina naopak odkoupí akcie společnosti CarWay Holding B.V., jež je jedním z důležitých subdodavatelů poprodejních produktů a asistenčních služeb a se skupinou AAA Auto Group N.V. úzce spolupracuje. Rozhodlo o tom představenstvo firmy v rámci plánu restrukturalizace skupiny.

Největší tuzemská síť autobazarů také nabídne k prodeji některé své pozemky. "Společnost by ráda nabídla nemovitosti formou tendru, a to v co nejbližší době se záměrem dokončení prodeje do konce roku," informoval dnes ČTK mluvčí skupiny Milan Smutný.

Auto Auto, s jejímiž akciemi se od loňského září obchoduje na burze v Praze a v Budapešti, za rok 2007 vykázala konsolidovanou ztrátu 4,8 milionu eur (v přepočtu asi 120 milionů korun), když o rok dříve byla v zisku sedm milionů eur (zhruba 175 milionů Kč). Akcie firmy se v současnosti obchodují pod 20 korunami, což je o zhruba 35 Kč méně než při uvedení na burzu.

Loni firma významně expandovala, nyní se v rámci restrukturalizace zaměřuje na zlepšení výkonnostních ukazatelů, zejména ziskovosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK