Futures v USA rozšiřují zisky po údajích o inflaci

16.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve středu rozšířily zisky poté, co čerstvé údaje ukázaly, že inflace ve Spojených státech byla minulý měsíc nepatrně...

...nižší, než se čekalo.

Futures na index S&P 500 <SPc1> ve 14:55 SELČ rostly o 10,1 bodu, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> vyskočily o 27,5 bodu.

Index spotřebitelských cen (CPI) Spojených států v březnu podle oficiálních údajů meziměsíčně stoupl o 0,3 procenta, zatímco ekonomové čekali zvýšení o 0,4 procenta po únorové stagnaci. Po vyloučení volatilních cen potravin a energie CPI vzrostl v souladu s odhady trhu o 0,2 procenta.

Z klíčových firemních zpráv ve středu vykázala třetí největší americká banka, JPMorgan Chase & Co. <JPM.N>, nečekaně prudký propad čtvrtletního zisku kvůli odpisům spekulativních úvěrů i hypoték a navýšení úvěrových rezerv [ID:nMUL637191].

Coca-Cola <KO.N>, světová jednička ve výrobě nealkoholických nápojů, ovšem vykázala za první kvartál nárůst zisku, když slabší výkon na domácím trhu vyvážily silné mezinárodní tržby [ID:MUL641683].

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK