Nešetřete na svém zdraví! Ale ano, s námi můžete

16.04.2008 | , GrECo International
Tiskové zprávy


Společnost GrECo, International, poradenství pro riziko a pojištění s.r.o., jeden z největších pojišťovacích makléřů v oblasti průmyslu a obchodu, svým klientům doporučuje novou službu na českém pojistném trhu.

V souvislosti se změnami v českém zdravotnictví, konkrétně zavedením plateb při pobytu v nemocnici, přichází Česká pojišťovna prostřednictvím své dceřiné společnosti ČP ZDRAVÍ s produktem „Pojištění denní podpory ve výši regulačního poplatku při pobytu v nemocnici“, který pokryje povinný šedesátikorunový poplatek za pobyt v nemocnici.

Regulační poplatek ve výši 60 korun za každý den strávený v nemocnici nebo jiném léčebném zařízení musí od začátku letošního roku platit všichni občané České republiky, počínaje novorozenci a konče seniory. Poplatky za pobyt v nemocnici se nezapočítávají do ročního limitu ve výši 5000 korun. „Naše společnost, která se zabývá poradenstvím také v oblasti životních pojištění, možnost nabídky tohoto produktu, který představuje jedno z řešení ne zrovna příjemné situace s placením ve zdravotnictví, opravdu uvítala,“ říká Dr. Alena Bartoňová, jednatelka společnosti GrECo International, s.r.o.

Tuto novinku si mohou sjednat od 1. února 2008 lidé od 4 do 60 let a délka trvání smluvního vztahu je neomezená. Pojistné plnění klienti obdrží na základě vyplněného tiskopisu „Potvrzení pobytu v nemocnici“ a kopie konečné propouštěcí zprávy z nemocnice. Tyto doklady je nutné zaslat do ČP ZDRAVÍ nejpozději do 30 dnů po ukončení hospitalizace. Pokud by se zákonem stanovená výše poplatku změnila, pojistná částka se této změně automaticky přizpůsobí.

Příklady ročního pojistného

  • žena, 10 let -  84,- Kč
  • muž,  20 let - 204,- Kč
  • žena, 28 let - 252,- Kč
  • muž,  34 let - 264,- Kč
  • žena, 43 let - 324,- Kč
  • muž,  50 let - 408,- Kč
  • žena, 60 let - 492,- Kč

Pojistné krytí, které se vztahuje pouze na regulační poplatek, nabízí v současné době pojišťovna ČP Zdraví. Ostatní pojistitelé nabízejí standardní produkty pojištění denního odškodného při pobytu v nemocnici, ale i dalších výdajů spojených s pobytem v nemocnici, např. ztráty příjmů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy