Wall St prudce vzrostl, firemní výsledky uklidňují

17.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akcie ve středu vyskočily poté, co Intel <INTC.O>, JPMorgan Chase & Co <JPM.N> a další blue chips uklidnily...

...investory svými výsledky, a zmírnily tak obavy, že slabší ekonomika podkope firemní zisky.

Všechny tři hlavní indexy vzrostly o více než 2 procenta.

Solidní výsledky JPMorgan [ID:nMUL637191] a Wells Fargo & Co <WFC.N> potěšily investory, kteří počítali s tím, že velké banky proplují bouří na úvěrových a realitních trzích lépe než konkurence.

JPMOrgan vylétla o 6,7 procenta, Wells Fargo přidala 4,3 procenta.

Technologie také zažily silný den poté, co Intel, největší výrobce čipů na světě a titul z báze indexu blue chips Dow Jones, potvrdil cíl letošní marže zisku [ID:nSCH628191]. To zmírňovalo obavy z poklesu cen čipů a nižších výdajů na technologie.

Intel vyskočil o 5,8 procenta.

Povzbudivé výsledky zastínily negativní vyjádření centrální banky (Fed) ohledně regionálních ekonomických podmínek a data, jež ukázala, že výstavba nových domů spadla v březnu na 17leté dno [ID:nMUL648670].

"Technologie jsou letos pod tlakem, takže čísla Intelu povzbudila. Výsledky JPMorgan a Wells Fargo přivedly investory na myšlenku, že už snad máme alespoň polovinu finančních potíží za sebou," řekl Paul Nolte, investiční ředitel u Hinsdale Associates.

Index Dow Jones <.DJI> vyskočil o 2,08 procenta na 12.619,27 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 2,27 procenta na 1364,71 bodu. Technologický Nasdaq Composite Index <.IXIC> vystřelil výš o 2,80 procenta na 2350,11 bodu.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK