Koruna zpět u hranice 25 Kč za euro

17.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. dubna (ČTK) - Koruna v úvodu obchodování mírně posílila, podpořil ji výsledek maloobchodních tržeb za únor. Otevírala růstem na 24,84 Kč/EUR a 15,58 Kč/USD. Postupně ale ranní zisky umazávala a těsně před 11:00 se obchodovala kolem úrovně 25 Kč za euro a 15,65 za dolar. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

ČSÚ oznámil, že meziroční růst maloobchodních tržeb v únoru zrychlil na 5,4 procenta z lednových 3,1 procenta. Únorový růst tržeb byl výrazně vyšší než odhady ekonomů, finanční trhy však dnešní statistiku maloobchodu spíš přehlížely. "Všichni investoři budou věnovat pozornost vývoji ve světě a se zatajeným dechem sledovat, jak se dolar řítí ke dnu. Domácí devizový trh se již přehřál a má prostor ke korekci," uvedl Vladimír Pikora z Next Finance.

Dolar zůstává náchylný k dalším ztrátám. Údaje z americké ekonomiky tento týden přinášely spíše dobré zprávy, ze kterých však dolar nedokázal příliš vytěžit. "Je tak možné, že pokud dnešní data pozitivně nepřekvapí, kurz otestuje 1,60 USD/EUR. Nyní se dolar obchoduje na 1,5960 USD/EUR," podotkl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK