Fio rozšiřuje nabídku o transparentní účet

17.04.2008 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio, družstevní záložna rozšiřuje svou nabídku o nový produkt – transparentní účet. Transparentní přitom může být nejen běžný účet, ale i libovolný vkladový účet z široké nabídky záložny.

Transparentní účet je účet s historií transakcí viditelnou na internetu a tedy přístupnou všem, kdo o ni mají zájem.  Transparentním se nyní u Fio může stát každý účet, jehož majitel požádá o zpřístupnění informací o tomto účtu veřejnosti.

Stačí jen k běžné smlouvě podepsat smlouvu o transparentním účtu a daný účet se objeví v seznamu na stránce http://www.fio.cz/transparentni_ucty.itml. Tam si kdokoliv kdykoliv může prohlédnout jeho finanční historii.

„Běžný účet zdarma s bezplatným tuzemským platebním stykem tak mohou nyní klienti spojit s možností prokázat čisté hospodaření. Totéž platí u Fio konta s výhodným úročením 3,1 % p.a.,“ komentuje rozšíření nabídky Marek Polka, vedoucí Klientské divize Finanční skupiny Fio.

Produkt je zaměřen na podporu neziskových organizací (občanských sdružení, nadací, fondů, politických stran apod.), kterým pomáhá posilovat důvěryhodnost hospodaření tím, že umožňuje komukoliv a kdykoliv nahlédnout do všech jejich finančních transakcí.

Mohou jej však využít i fyzické osoby či společnosti, které mají zájem umožnit kontrolu svých příjmů třetím osobám, tedy společenství vlastníků bytových jednotek, družstva, organizátoři podniků a poskytovatelé služeb s účastnickými či registračními poplatky - např. provozovatelé internetových obchodů či internetového připojení, kteří mohou tímto způsobem transparentně poskytnout svým klientům kontrolu plateb a hospodaření.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy