Koruna dopoledne výrazně ztrácí

24.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Česká měna dopoledne oslabovala k euru i dolaru. Kolem 10:30 koruna k euru oslabila o 12 haléřů na 25,18 Kč/EUR. K dolaru oslabila o 19 haléřů na 15,98 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka z domova žádné zprávy nepřicházejí, a tak denní pohyby dál zhruba sledují vývoj eura k dolaru. "Aktuální vývoj na eurodolaru nahrává dalšímu oslabování koruny během dne," doplnil.

Dolar k euru kolem 11:00 zpevnil na 1,5744 USD/EUR. Podle Vlka dolar podpořil výsledek indexu německé podnikatelské nálady, který sestavuje institut Ifo. V dubnu se index propadl na 102,4 bodu oproti očekávaným 104,3 bodu. "Dolaru se tak otevírá možnost pokračovat v pozitivní korekci," uvedl Vlk.

Odpoledne budou zveřejněna středně důležitá čísla z americké ekonomiky, konkrétně objednávky zboží dlouhodobé spotřeby, žádosti o dávky v nezaměstnanosti a prodeje nových domů. "Ve všech případech očekávání předpokládají zhruba setrvávání situace z předchozího měsíce, tedy žádné výrazné zhoršení, ale oživení ještě také ne," naznačil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK