Futures v USA rostou po datech, smíšených firmách

24.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve čtvrtek poukazovaly na růst při zahájení seance poté, co povzbudivé ekonomické údaje převážily nad zklamáním z...

...výhledů internetového obchodu Amazon.com <AMZN.O> či kavárenského řetězce Starbucks <SBUX.O>.

Čerstvé oficiální údaje ukázaly, že minulý týden podalo překvapivě málo lidí žádost o podporu v nezaměstnanosti [ID:nMUL443064], zatímco objednávky zboží dlouhodobé spotřeby vykazují známky skryté síly [ID:nSCH445052].

Amazon varoval, že letos sníží marže ve snaze udržet pod kontrolou ceny, a jeho akcie při elektronickém obchodování klesaly o 5 procent. Akcie firmy Starbucks se propadly o více než 11 procent poté, co s odkazem na slabé výdaje amerických spotřebitelů srazila výhled zisku.

Akciové futures nicméně podpořily solidní výsledky automobilky Ford Motor <F.N> a diverzifikovaného výrobce 3M <MMM.N> [ID:nMUL441907].

Akcie Fordu vyskočily před otevřením trhu přes 5 procent poté, co automobilka po dvou ztrátových kvartálech překvapivě vykázala čtvrtletní zisk díky silným výsledkům v Evropě a Jižní Americe a zúžení ztráty v Severní Americe [ID:nBUC441567].

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:20 SELČ rostly o 3,7 bodu, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> posilovaly o 5,5 bodu.

Futures těsně před zahájením seance podpořil také ústup cen ropy <CLc1> z rekordních úrovní a akcie firmy Apple <AAPL.O> poté, co několik makléřských společností zvedlo titulu cílovou cenu. Výrobce iPodu po středečním závěru vydal opatrný výhled.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK