Cetelem upevňuje svou pozici

29.04.2008 | , Cetelem
Tiskové zprávy


Cetelem upevňuje svou pozici na trhu spotřebitelských úvěrů a zároveň “sází“ na produktové novinky. Za první tři měsíce letošního roku společnost financovala úvěry za 2,8 miliardy korun, což představuje 18% nárůst oproti stejnému období v loňském roce.

V současné době společnost představuje inovaci své produktové řady - novinku Combi půjčka, speciální úvěr určený pro konsolidaci klasických i revolvingových úvěrů až do výše 500 000 Kč.

Největší nárůst poskytnutých úvěrů zaznamenal Cetelem u produktů Autoúvěr a Motoúvěr. Za první tři měsíce letošního roku se objem financování automobilů a motocyklů zvýšil o 55 % oproti stejnému období v roce 2007. Potvrdily se tak výsledky mezinárodní studie Barometr, která srovnává názory a postoje spotřebitelů v evropských zemích. „Již v loňském roce Češi hodnotili svou situaci optimisticky. Automobily spolu s rekonstrukcemi bydlení a nákupy nemovitostí patřily mezi oblasti, v nichž Češi nechtějí polevit. Letošní výsledky to jen dokazují,“ uvedl ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem. Produkty pro řidiče se snaží Cetelem stále vylepšovat. „Poslední novinkou v této oblasti, představenou na výstavě Motocykl 2008, bylo sezónní pojištění. Jedná se o speciální havarijní pojištění pro motocyklisty,“ doplnil Václav Horák.

U Osobních půjček Cetelem došlo k výraznému zvýšení průměrné finacované částky zejména díky rostoucímu zájmu o půjčky na rekonstrukce a bydlení. U úvěrů poskytovaných v prodejních místech jsou „stálicí“ televizory, osobní počítače a jiné domácí elektronické spotřebiče. Také používání kreditních karet roste. Svědčí o tom i skutečnost, že letos v únoru vydal Cetelem svou již miliontou kartu.
 „Výsledky za první čtvrtletí nás pochopitelně těší a zároveň jsou výzvou, abychom v nabízených službách byli i nadále co nejlepší. V rámci zkvalitnění naší nabídky jsme se rozhodli rozšířit naši produktovou řadu o Combi půjčku určenou pro konsolidaci úvěrů,“ uvedl Václav Horák.
Combi půjčka je speciální produkt společnosti Cetelem určený lidem, kteří pro financování svých potřeb využili více různých úvěrů. Nyní splácí hned několik měsíčních splátek najednou, což do jisté míry zvyšuje nároky jak na administrativu, tak na samotný rozpočet celé domácnosti. S Combi půjčkou lze všechny úvěry sjednotit v jeden, a to až do výše 500 000 Kč. Klient bude platit pouze jednu nízkou měsíční splátku a navíc získá dodatečné peněžní prostředky, které může využít na své nové plány. Celková výše Combi půjčky může dosáhnout až 1 milion korun s délkou splácení v rozmezí od 6 měsíců do 10 let v závislosti na výši půjčky a typu financovaného projektu.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy