Pleas v červenci zavře závod v Boskovicích

02.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Boskovice (Blanensko) 2. května (ČTK) - Havlíčkobrodská textilní firma Pleas ukončí k 31. červenci výrobu v závodu v Boskovicích na Blanensku, který převzala loni po zkrachovalém podniku Kras-Haka. O práci tak přijde všech 71 zaměstnanců. Firma se k tomuto kroku rozhodla kvůli omezení výrobního sortimentu v oblasti tkaných textilií, zjistila ČTK z tiskové zprávy vedení firmy. Úřad práce na Blanensku se začne případem zabývat příští týden. Kromě Boskovic uzavře Pleas i pronajatý závod v Milevsku. O práci tam přijde 120 zaměstnanců.

"Dnes jsme dostali informaci, že k poslednímu červenci firma propustí všechny zaměstnance. Konkrétní analýzy dopadů na nezaměstnanost v regionu provedeme příští týden. Pro všech sedmdesát lidí se ale práce v oboru zřejmě nenajde. Situace na trhu práce se ale mění každým dnem," řekla ředitelka úřadu Jitka Lorková. Míra nezaměstnanosti je nyní na Blanensku 5,6 procenta.

Výrobky z tkaných textilií budou v kolekci mateřské firmy Schisser představovat jen doplňkový segment. Pleas se proto hodlá v budoucnu zaměřit opět na svou stěžejní výrobní oblast, kterou jsou pleteniny.

Boskovický Kras patřil ve své době mezi nejvýznamnější producenty pánské a dámské konfekce. Dříve v něm pracovalo i 500 lidí. V roce 2001 se ale dostal do konkurzu a zbývající zaměstnance převzal Pleas.

Pleas je součástí nadnárodní skupiny Schiesser Group AG, vyrábí denní a noční prádlo. Vlastní provozy má v Havlíčkově Brodě, Polné, Lukách nad Jihlavou, Čáslavi a Chotěboři. V roce 2005 podnik vykázal obrat 1,178 miliardy korun. Kromě Boskovic uzavře Pleas i pronajatý závod v Milevsku. O práci tam přijde 120 zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK