Koruna stagnovala k euru a oslabila k dolaru

02.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - Česká měna při poklidném obchodování odpoledne stagnovala vůči euru a mírně oslabila vůči dolaru. V 16:00 byla na 25,32 Kč/EUR a k dolaru na 16,44 Kč/USD, proti dopoledni o šest haléřů slabší. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Po čtvrtečním oslabení až k 25,39 Kč/EUR, kdy byly domácí trhy zavřené, dnes koruna ztráty opatrně korigovala. Po otevření na 25,32 Kč/EUR se pohybovala kolem 25,30 Kč/EUR a postupně se dostala i pod tuto úroveň, uvedl analytik Komerční banky Jan Vejmělek.

Klidné obchodování panovalo podle Vejmělka v celém středoevropském regionu; pouze polský zlotý vykazoval tendenci k posilování.

Počátek příštího týdne podle Vejmělka nic nového z fundamentálního pohledu nepřinese. Zajímavější bude úterý, kdy bude zveřejněn výsledek březnového zahraničního obchodu.

"Očekáváme přebytek ve výši 12,2 miliardy Kč; trh je s očekávanými 15 miliardami Kč optimističtější. Naplnění našeho odhadu by znamenalo meziroční zhoršení. Navíc očekáváme, že se již nebude opakovat dvouciferný růst exportů. Dnes zveřejněný propad PMI indexu průmyslové aktivity ukázal na pokles exportních objednávek," uvedl Vejmělek.

Dolar vůči euru odpoledne posílil na 1,5403 USD/EUR z dopoledního 1,5470.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK