Microsoft může prý dohodnout převzetí Yahoo už o víkendu

03.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Boston 3. května (ČTK) - Americký softwarový gigant Microsoft může dosáhnout dohody o převzetí internetové firmy Yahoo již tento víkend a možná zvýší nabídku z nynějších 42,2 miliardy dolarů. Jednání jsou ale v citlivé fázi a dosažení dohody není jisté, uvedl v noci na sobotu informovaný zdroj.

Akcie Yahoo vyskočily o sedm procent na 28,67 dolaru po prvních zprávách, že firmy spolu jednají. Jde o první kontakt od minulé soboty, kdy vypršela původní nabídka od softwarové firmy.

Yahoo předtím odmítala s Microsoftem jednat a označila nabídku 31 dolarů za akcii za podhodnocenou. Podle zdroje by nyní mohl Microsoft nabídku zvýšit k 35 dolarům. Každý dolar na akcii Yahoo navíc představuje zvýšení celkové ceny o 1,4 miliardy dolarů. Akcionáři Microsoftu se ale ptají, jak vysoko je podnik schopen zajít.

Manažeři Yahoo opakovali, že se dohodě s Microsoftem za vyšší cenu bránit nebudou. Podle informovaných zdrojů ale Yahoo také vyjednává alternativní možnosti s jinými podniky, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK