Holding Synot loni zvýšil tržby na 8,2 miliardy Kč

20.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Uherské Hradiště 20. května (ČTK) - Holding Synot vykázal loni v České republice celkové tržby 8,2 miliardy korun. Ve srovnání s předchozím obdobím to představuje nárůst asi o 27 procent. Hospodářský výsledek firmy před zdaněním byl 480 milionů korun, tedy o 125 milionů více než v roce 2006. V letošním roce očekává Synot růst obratu o 30 procent. Holding o tom dnes ČTK informoval v tiskové zprávě.

"Loňský rok vnímám jako přelomový, a to nejen díky silným finančním výsledkům. V segmentu loterijního průmyslu patříme mezi přední hráče českého trhu a ještě více jsme posílili svou strategickou pozici," uvedla ředitelka holdingu Kateřina Luisa Daňhelová. V budoucnu by podle ní chtěl Synot upevnit svou pozici i na dalších trzích, především na Slovensku a v Polsku.

Hospodářské výsledky holdingu, ve kterém na konci loňského roku pracovalo téměř 700 zaměstnanců, jsou účetním souhrnem 51 samostatných společností sdružených pod značkou Synot. Tyto firmy podnikají především v loterijním průmyslu, ale i v telekomunikacích, realitách nebo obchodní činnosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK