Sloučení eBanky s Raiffeisenbank nabylo právní moci

20.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. května (ČTK) - Sloučení eBanky se společností Raiffeisenbank a zrušení eBanky bez likvidace dnes nabylo právní moci. Právní účinky fúze nastanou dnem zápisu do obchodního rejstříku, což má dle sdělení nástupnické Raiffeisenbank nastat v průběhu třetího čtvrtletí, oznámila dnes Česká národní banka v tiskové zprávě.

Správní řízení k této bankovní fúzi bylo zahájeno letos 21. února. V jeho průběhu bylo zjištěno, že obě banky splnily podmínky pro udělení předchozích souhlasů, doplnila ČNB.

Raiffeisenbank a eBanka dohromady v prvním čtvrtletí zvýšily zisk meziročně o 49 procent na 297,5 milionu korun. Spojený bilanční objem bank činil ke konci března 149,4 miliardy korun, což bylo meziročně o 26 procent více. Majoritním akcionářem obou bank je rakouská finanční instituce Raiffeisen International Bank-Holding AG.

Rakouská finanční skupina dokončila převzetí stoprocentního podílu v tuzemské eBance předloni 24. října. Skupina Raiffeisen zaplatila České pojišťovně za stoprocentní podíl v eBance 130 milionů eur (tehdy asi 3,7 miliardy korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK