Office House: Zájem podnikatelů o virtuální kanceláře roste

21.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. května (ČTK) - Mezi českými podnikateli roste zájem o virtuální kanceláře. Zatímco ještě před několika lety šlo v tuzemsku o téměř neznámou službu, dnes se počet uživatelů virtuálních kanceláří pohybuje v řádu tisíců. Podle průzkumu společnosti Office House tuto službu nyní využívá v Česku okolo 6000 podnikatelů. Největší zájem o virtuální kanceláře je v Praze.

"Poptávka po virtuálních kancelářích je v ČR rok od roku vyšší. V roce 2002 jsme začínali s dvěma business centry v Praze, nyní abychom uspokojili poptávku trhu působíme v osmi městech ČR i na Slovensku, kde provozujeme 16 business center," uvedl Adam Zvada, ředitel společnosti Office House. Ta je v oboru poskytování virtuálních kanceláří jedničkou na českém i slovenském trhu. Vzhledem ke zvyšující se poptávce hodlá do konce roku otevřít další dvě business centra.

Roste také počet provozovatelů virtuálních kanceláří. Office House byl prý v roce 2002 průkopníkem tohoto byznysu v ČR, dnes tuto službu nabízí dalších více než 30 subjektů. "I to je důkaz toho, že o tuto službu je v ČR stále větší zájem," podotkl Zvada. Všichni provozovatelé dohromady provozují virtuální kanceláře pro zhruba 6000 podnikatelů.

Největší zájem je o virtuální kanceláře situované v prestižních lokalitách hlavního města. Office House provozuje v Praze šest business center, ve kterých si je možné virtuální kancelář zřídit. Podnikatelé si Prahu vybírají z mnoha důvodů. Mezi ty největší patří mnohem zajímavější obchodní příležitosti, které metropole nabízí. Protože ale ceny za pronájem a provoz klasické kanceláře je pro řadu podnikatelů příliš velkou nákladovou položkou, využívají alternativní cestu v podobě virtuálních kanceláří. Za výrazně nižší náklady prý získají stejný rozsah služeb, jako kdyby si pronajali standardní kancelář.

Provozovatelé virtuálních kanceláří klientům zajišťují administrativní servis v podobě správy a přeposílání pošty, vyřizování telefonních hovorů, e-mailů a řadu dalších doprovodných služeb. Největší zájem o virtuální kanceláře je podle Zvary mezi menšími a středními podnikateli z regionů a pak také mezi zahraničními firmami, které míří na český trh. "Zvýšenou poptávku ale sledujeme také v jiných městech. Zájem o virtuální kanceláře stoupá v Brně a stále více také v Ostravě," dodal Zvada.

Společnost Office House, s.r.o., je nejstarší a největší společností v Česku a na Slovensku, která se specializuje na poskytnutí reprezentativních obchodních adres pro umístění sídel společností a pronájem zasedacích místností.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK