Ballmer: Do pěti let by se mohla prodávat miliarda PC ročně

22.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - Na světovém trhu by se do pěti let mohla prodávat až jedna miliarda počítačů ročně proti současným zhruba 300 milionům kusů. Zařízení však musí být dostupnější než v současnosti a také více mobilní. Na konferenci Evropské fórum vědy a techniky to dnes uvedl výkonný ředitel softwarové firmy Microsoft Steve Ballmer.

Nejvyšší šéf Microsoftu na fóru zopakoval svou vizi vývoje IT technologií v následujících deseti letech. Mezi pět oblastí, ve kterých budou změny patrné nejvíce, zařadil výpočetní výkon, dostupné širokopásmové připojení, neomezené možnosti ukládání dat, přirozené uživatelské prostředí a přítomnost displeje na každém zařízení. Tyto technologické změny mají nejen ovlivnit způsob práce a komunikace lidí, ale i pomoci řešit globální problémy především v oblasti vědy, vzdělání a zdravotnictví.

Microsoft nabídne podle Ballmera studentům českých vysokých škol nový program DreamSpark. Ten bezplatně zpřístupňuje profesionální softwarové nástroje, které mohou využít při studiu i pro rozvoj praktických dovedností potřebných pro jejich budoucí zaměstnání.

Na závěr svého projevu Ballmer ocenil výherce národního kola mezinárodní soutěže Imagine Cup v kategorii Softwarový návrh. Ocenění z jeho rukou převzali studenti VŠT - Technické univerzity v Ostravě, kteří budou svůj projekt DIP (Disaster Prevention System) obhajovat v celosvětovém finále této soutěže, které se uskuteční v červenci tohoto roku v Paříži.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK