Česká měna v závěru oslabila na 25,15 Kč/EUR a 16 Kč/USD

22.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - Česká měna se dnes po dopoledním mírném posílení vůči euru vrátila do blízkosti ranních úrovní. Po 17:00 se obchodovala na 25,15 Kč/EUR a k dolaru oslabila na 16 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Koruna nám na monitorech vykreslila tvar písmene V. Bez jakýchkoli zpráv nejprve posílila, aby později oslabila k otevíracím hodnotám," popsal dnešní obchodování hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora.

"Klid panoval i v celém regionu, když se měny kotovaly v úzkém pásmu a odpoledne se nacházely poblíž svých otevíracích úrovní," doplnil Miroslav Frayer z Komerční banky. Výjimkou byla slovenská koruna, která díky optimismu kolem stanovení konverzního kurzu před zavedením eura vylepšila svůj rekord k euru na 31,131 SKK/EUR.

Dolar dnes částečně smazal své předchozí ztráty a jeho kurz se odpoledne dostal pod hranici 1,5720 USD/EUR. "Příznivý vliv má hlavně zastavení propadu akciových trhů, které uvolnilo tlak na americkou měnu. Mohou se tak projevit vyšší výnosy a mírně lepší data z trhu práce," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK