Julius Bear navýšila svůj podíl v KB na 15,08 pct

27.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. května (ČTK) - Investiční společnost Julius Bear Investment Management navýšila k 9. květnu svůj podíl v Komerční bance (KB) na 15,08 procenta, což představuje zhruba 5,7 milionu akcií. Informuje o tom server týdeníku Euro s tím, že podle databáze agentury Bloomberg společnost ke konci ledna v KB měla podíl okolo osmi procent.

Komerční banka patří v Česku mezi tři největší finanční ústavy. Většinovým akcionářem banky je francouzská Société Générale, které kvůli dosud největšímu skandálu s podvodným obchodováním klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 23 procent na 1,1 miliardy eur. V tuzemské bance drží podíl 60,4 procenta.

"Navýšení podílu dlouhodobého investora by mohlo být vnímáno pozitivně pro další vývoj ceny akcií KB. Je nutno podotknout, že v průběhu začátku roku se silně spekulovalo na možnost převzetí Société Générale a možných vlivech na hodnotu akcií KB, což mohlo mít vliv na rozhodování určitých investorů," cituje server analytika Atlantik FT Milana Lávičku.

Akcie banky se dnes kolem 15:00 na pražské burze obchodovaly za 4093 Kč, o téměř pět procent levněji ve srovnání s pondělním závěrem. Po navýšení podílu Julius Bear v KB se počet volně dostupných akcií na veřejném trhu snížil na 24,5 procenta, uvedl Lávička.

Banka v prvním čtvrtletí meziročně zvýšila čistý konsolidovaný zisk o 17 procent na 3,048 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK